BlackFish

De ogen ontsloten - uit de hypnose ontwaakt

BlackFish
11.99 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode02.518
5 ster(ren) met 1 review(s) Schrijf een review
OP = Op; nog 3
BlackFish

De inspiratiefilm BlackFish (2013) is een beklemmende psychologische thriller met een orka in de hoofdrol, die ons laat zien hoe de natuur wraak neemt op de mens wanneer hij deze tot het uiterste drijft. De film vertelt het verhaal van Tilikum, een show-orka die meerdere mensen doodde en verwonde tijdens zijn 30 jarige gevangenschap.

De regisseur, Gabriela Cowperthwaite, ging in gesprek met ooggetuigen en schetst een hallucinant portret van hoe hoogontwikkelde zoogdieren enkel omwille van geldgewin van de pretparkenindustrie in gevangenschap worden gehouden.

Dit aangrijpende verhaal stelt ons de dringende vraag of deze dieren in gevangenschap mogen gehouden worden en of er grenzen worden overschreden.


Trailer van BlackFish
Overige informatie

Lengte: 90 minuten
Taal: Engels
Extra's: bonus materiaal (48 minuten)
Ondertiteling: Nederlands


Reviews

Aantal reviews: 1
Gemiddelde beoordeling: review.stars
Schrijf een review
26-02-2014
Een heldere blik achter de schermen
De mens is een primaat die leert door aan te raken en te begrijpen. 40 jaar geleden werden wilde baby-orka’s ruw van hun moeder gescheiden en gevangen genomen om in amusement parken als SeaWorld in Florida onderzocht en getraind te worden. Je zou kunnen zeggen dat we 40 jaar geleden nog niet wisten hoe wreed deze actie was.Echter 40 jaar later, vele gewonde en dode orkatrainers later, is het amusement park SeaWorld big booming business en geld speelt nu de hoofdrol in de bedrijfsvoering. De opgedane kennis wordt verdraait en verzwegen voor de trainers en het publiek….. een romantisch plaatje over het prachtige leven van deze wilde blackfish in een zwembad is, wordt verkocht en het verkoopt goed!Een integere documentaire, met ook confronterende beelden, waarin we kunnen zien en voelen hoe de liefde van de (ex)orkatrainers hen nu nog steeds motiveert om het beste voor deze prachtige wilde dieren te wensen. Ook intrigerend is hoe hypnotisch een systeem werkt van een organisatie die bepaalt wat gelooft moet worden om het bedrijf winstgevend en draaiende te houden.Uiteindelijk worden we ook hier weer in bewust en de gevangen orka’s spelen hierin de hoofdrol.