Tomorrow

Oplossingen zijn er altijd

Tomorrow
9.99 *Prijzen zijn inclusief btw
Uitgever Cinéart
Artikelcode02.514
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Tomorrow

Onze planeet wordt bedreigd: de natuurlijke hulpbronnen worden uitgeput, de temperatuur stijgt en de bevolking groeit. Onze ecosystemen kunnen het tempo waarin dit allemaal gebeurt niet meer aan. Op zoek naar oplossingen voor dit probleem reizen Mélanie Laurent en Cyril Dion met hun team naar tien verschillenden landen. Ze ontmoeten daar pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en educatie opnieuw proberen uit te vinden om de wereld leefbaarder te maken. Al deze initiatieven hebben één ding gemeen: het zijn kleine lokale groepen mensen die een alternatief bedenken voor het huidige falende model.

De inspiratiefilm Tomorrow (2015) laat zien hoe kleine initiatieven grote gevolgen kunnen hebben voor de wereld van morgen.


Trailer van Tomorrow
Overige informatie

Lengte: 118 minuten
Gesproken taal: Frans, Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans

Actrice Mélanie Laurent vroeg zich na de geboorte van haar eerste kind af: ‘in wat voor wereld zullen onze kinderen over 40 jaar leven?’ Samen met een vriend Cyril Dion ging zij op onderzoek uit. De film is met behulp van crowdfunding gerealiseerd en is zeer succesvol uitgebracht in België en Frankrijk. De hoge bezoekersaantallen en de vele burgerinitiatieven laten zien dat heel veel mensen bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuwe bewuste levenswijze.

Prijzen:
Winnaar Beste Documentaire: César 2016 en Tournai Filmfestival 2016 (nominatie Beste Documentaire: Prix Lumière 2016)
Winnaar Gouden Salamander: Sarlat Filmfestival 2016

Recensies:
‘Realitycheck’... ‘eerlijk portret van de moderne maatschappij’ Cinenews
‘Inspirerende documentaire’... ‘de mensen achter Tomorrow hebben het hart op de juiste plek en hun visie wordt ondersteund door vooraanstaande wetenschappers’ Filmtotaal
‘Nuchtere, charmante documentaire laat zien dat er hoop is’... ‘een vlotte instructiefilm voor een kleinschalige wereldrevolutie’ Volkskrante
‘Bewonderenswaardig uitgangspunt’...‘schouders eronder aan en gaan!’...‘ideeën blijven resoneren’ Cine.nl
'Aanstekelijk’ Oneworld

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review

Productkenmerken

Merken Cinéart