Choristes, Les

Samenbrengen van talenten bij randjongeren

Choristes, Les
16.99 *Prijzen zijn inclusief btw
Uitgever Quality Film Collection
Artikelcode02.302
4 ster(ren) met 1 review(s) Schrijf een review
Op = Op; nog 8
Les Choristes

De inspiratiefilm Les Choristes (2004) gaat over een tuchtschool in 1948 dat vol zit met opgroeiend tuig. Ze halen veel kattenkwaad en een aantal rotgeintjes uit, maar hebben toch het hart op de goede plaats. De directeur is boosaardig en egocentrisch. Hij regeert met harde hand over zijn kleine koninkrijkje. Clément, een werkloze muziekleraar, neemt de vrijgekomen baan als waarnemer aan. Hij is geschokt door de harde dagelijkse routine van de school en vooral door het extreme en grotendeels nutteloze beleid van directeur Rachin. Clément besluit de kinderen op het rechte spoor te brengen door hen kennis te laten maken met de kracht en magie van muziek.

Les Choristes is een tijdloos verhaal over jeugdjaren zoals ze worden ervaren door een kleurrijke verzameling ontspoorde kinderen die zich proberen te manisfesteren in een harde wereld vol regels, overtredingen en straf. Een andere aanpak werpt zijn vruchten af.


Trailer van Les Choristes
Overige informatie

Lengte: 93 minuten
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Reviews

Aantal reviews: 1
Gemiddelde beoordeling: review.stars Schrijf een review
28-01-2012
Prachtige muziek
Zulke mooie muziek, ontroerende stemmen in een prachtig koor. Daarnaast de symboliek van hoe beperkend een systeem op je authenticiteit werkt. Vond je 'As it is in Heaven' mooi, dan is deze film zeker een aanrader!

Productkenmerken

Merken Quality Film Collection