As it is in Heaven - Les Choristes - Oh Happy Day (Korenset)

3 bijzondere korenfilms

As it is in Heaven - Les Choristes - Oh Happy Day (Korenset)
€ 39.99 32.50 *Prijzen zijn inclusief btw
Uitgever A-film
Artikelcode02.301b
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
OP = Op; nog 1
As it is in Heaven, Les Choristes & Oh Happy Day

As it is in Heaven
Daniel Daréus is een succesvolle internationaal bekende dirigent die aan de top meedraait. Na een lichamelijke en emotionele inzinking besluit Daniel zijn carriere abrupt af te breken en keert alleen terug naar het dorp van zijn jeugd. Zijn komst maakt wel wat los, hij is het mikpunt van de inwoners, die hem met zowel bewondering als argwaan ontvangen. Het duurt niet lang voordat Daniel gevraagd wordt om wat adviezen te geven aan het kleine locale kerkkoor. Als hij met het koor begint te werken herontdekt hij tot zijn grote verbazing zijn verloren gegane liefde voor muziek. Maar zijn werk met het koor vormt ook een flinke bedreiging voor het plaatsje en Daniel krijgt ook de nodige tegenstand te verwerken door de jaloerse priester en een gevaarlijke en gewelddadige vijand uit zijn verleden. Hij maakt ook nieuwe vrienden, waaronder een vrouw die hem helpt zijn eigen onzekerheid, angsten en eenzaamheid te overwinnen. Het leven van Daniel en de levens van de inwoners zullen nooit meer hetzelfde zijn.

Trailer van As it is in Heaven

Les Choristes
De inspiratiefilm Les Choristes (2004) gaat over een tuchtschool in 1948 dat vol zit met opgroeiend tuig. Ze halen veel kattenkwaad en een aantal rotgeintjes uit, maar hebben toch het hart op de goede plaats. De directeur is boosaardig en egocentrisch. Hij regeert met harde hand over zijn kleine koninkrijkje. Clément, een werkloze muziekleraar, neemt de vrijgekomen baan als waarnemer aan. Hij is geschokt door de harde dagelijkse routine van de school en vooral door het extreme en grotendeels nutteloze beleid van directeur Rachin. Clément besluit de kinderen op het rechte spoor te brengen door hen kennis te laten maken met de kracht en magie van muziek.

Les Choristes is een tijdloos verhaal over jeugdjaren zoals ze worden ervaren door een kleurrijke verzameling ontspoorde kinderen die zich proberen te manisfesteren in een harde wereld vol regels, overtredingen en straf. Een andere aanpak werpt zijn vruchten af.


Trailer van Les Choristes
Oh Happy Day
Hannah is een verveelde huisvrouw in een rustig Deens plaatsje waar de idylle van weleer plaats heeft gemaakt voor kleinburgerlijkheid en racisme. Omdat haar door zijn werk geobsedeerde echtgenoot maar weinig tijd thuis doorbrengt en haar zoon al bijna volwassen is, besluit Hannah te gaan zingen in het plaatselijke koor. Het kerkkoor lijkt patent te hebben op de meest saaie en ongeïnspireerde uitvoeringen van kerkliederen.

Wanneer Jackson, de zwarte leadzanger en predikant van een Amerikaans gospelkoor per toeval in het dorp terechtkomt, wordt hij overgehaald om met het koor te repeteren en om het koor te voorzien van een hoognodige dosis inspiratie. Hannah kan niet ontkennen dat haar enthousiasme, aangezwengeld door Jackson’s charisma, voor de muziek groeit. Kan het koor dan toch nog uitgroeien tot een echt geïnspireerd geheel?

Trailer van Oh Happy Day
Overige informatie

3 dvd's
Taal: Zweeds, Frans, Deens
Ondertiteling: Nederlands

Kan enkel als pakket verzonden worden (past niet door brievenbus).
Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review

Productkenmerken

Merken A-film