Paul dans sa Vie

Waarom meegaan met de vaart der volkeren als het oude nog goed is?

Paul dans sa Vie
9.99 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode02.502
4 ster(ren) met 1 review(s) Schrijf een review
Paul dans sa vie

Op de uiterste westkaap van Normandie, Cap de la Hague, leeft de 75-jarige Paul Bedel al zijn leven lang als boer, samen met zijn twee zussen die net als hij ongetrouwd zijn.

Paul is zo krom als de bomen in het heuvelige land waar de zee wild omheen spoelt. Hij trekt in de ochtendnevel zijn karretje voort, met op de verre achtergrond de nucleaire centrale die veertig jaar geleden de streek voorgoed veranderde. Boeren verlieten de landbouw om er te gaan werken, maar Paul en zijn zussen bleven zaaien, maaien en cider maken zoals ze dat altijd al hadden gedaan. Nooit ging hij mee met de modernisatie, liever sleutelt hij eindeloos aan zijn haperende machinepark: een hooibalenmaker uit 1956, een maaimachine uit 1945 en een roestige dorsmachine uit 1937. Toch komt ook voor Paul eens het moment om te stoppen.

Paul dans sa vie (2009) is een hartveroverende portret dat volle zalen trok in Frankrijk. De grappige, wijze en eigenwijze Paul groeide door de film uit tot landelijke bekendheid en hij werd zelfs door president Sarkozy uitgenodigd op het Elysee.


Trailer van Paul dans sa vie
Overige informatie

Lengte: 103 minuten
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Extra's: korte docu's (80 min).


Reviews

Aantal reviews: 1
Gemiddelde beoordeling: review.stars Schrijf een review
28-01-2012
Onthaasten
Paul leeft nog zoals je dat uit de verhalen van vroeger las. Alles op zijn tijd, vol liefde en eigen-wijsheid. De film werkte ook onthaastedn voor me.