Jiro Dreams of Sushi

Passie en perfectionisme

Jiro Dreams of Sushi
11.99 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode02.505
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Jiro - Dreams of Sushi

"Ik zal mijn best doen om de top te bereiken". Vreemde woorden om te horen uit de mond van een 85-jarige man die al zo'n 75 jaar in het vak staat.

Meesterchef Jiro Ono runt het driesterrenrestaurant Sukiyabashi Jiro in hartje Tokio. In zijn kleine restaurant, met amper 10 plaatsen, legt Jiro zich toe op de kunst van het sushi maken. Met gevoel voor Japanse discipline werkt Jiro al 75 jaar ijverig aan zijn droom om ooit de perfecte sushi te maken. Zijn jongste zoon staat al jaren aan het hoofd van het tweede filiaal van Jiro's restaurant, terwijl zijn oudste zoon Yoshikazu, reeds de vijftig gepasseerd,klaargestoomd wordt voor de troonopvolging. Van op de eerste rij leert Yoshikazu, samen met de andere keukenhulpen, de kneepjes van het vak en tracht hij het meesterschap van zijn vader te evenaren.

Jiro - Dreams of Sushi (2012) vertelt het verhaal van een perfectionist die compleet gepassioneerd is door Japan's culinaire keizer: sushi. Tevens is het een verhaal over Japanse tradities, over familiebanden en de drang om te voldoen aan de verwachtingen van je ouders. Maar bovenal is deze film een grote ode aan, u raadt het al: sushi.


Trailer van Jiro - Dreams of Sushi
Overige informatie

Lengte: 83 minuten
Taal: Japans
Ondertiteling: Nederlands


Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review