Over Canto (alleen DVD)

Muziek als bewustzijn en leidraad

Over Canto (alleen DVD)
10.99 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode02.306
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Over Canto

Heel af en toe is muziek, net als ware liefde, in staat een radicale verandering in iemand teweeg te brengen. De compositie Canto Ostinato heeft dat met een aantal mensen gedaan. De inspiratiefilm Over Canto (2011) is een intrigerende documentaire van regisseur Ramon Gieling over de dramatische invloed van het muziekstuk van componist Simeon ten Holt op het leven van negen personages. Met o.a. Halina Reijn, Kees Wieringa en Hans Ruijssenaars.  

De Canto Ostinato van Simeon ten Holt is misschien wel het bekendste Nederlandse hedendaagse klassieke muziekstuk dat er is. Het is zeker geen standaard stuk, alleen al omdat het bijna 3 uur duurt en voor 4 vleugels is geschreven. Het is inmiddels door een zeer grote groep luisteraars omarmd en veel meer geworden dan een muzikale compisitie voor vier vleugels. Simeon ten Holt inspirereerde met zijn muziekstuk behalve pianisten ook vele andere musici. Hij overleed op 25 november 2012.


Trailer van Over Canto
Een vertolking die opvalt door ritmische soepelheid (soms bijna dansant), transparantheid en mooie dynamische nuancering - Luister

Het is hallucinerende en verbeeldende muziek. Wieringa en De Haas hebben een tour de force verricht - Klassiek


Overige informatie

Lengte: 78 minuten
Taal: Nederlands

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review