Wereld van Sofie, de

De introductie tot de moderne filosofie

Wereld van Sofie, de
15.99 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode02.107
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
OP = Op; nog 1
De Wereld van Sofie

In 1991 schreef de Noorse auteur Jostein Gaarder De Wereld van Sofie, een avontuurlijk verhaal over Sofie, een opgroeiende tiener vol vragen, die een spannende reis door de tijd maakt en kennis maakt met de denkbeelden van beroemde filosofen. De Wereld van Sofie in boekvorm werd een internationale bestseller. Er gingen wereldwijd in 46 talen vijftien miljoen exemplaren van het boek over de toonbank. Ook de vorige editie van de film (2000) was populair.

De Wereld van Sofie (2013) laat Sofie zien die ten dele leeft in een avontuurlijke fantasiewereld. Maar ze is ook een gewone, opgroeiende puber die midden in het leven staat. Het leven thuis, op straat en in de klas, de eerste verliefdheid, het zoeken naar antwoorden op de grote vragen van het leven ( Wie ben ik?, Waar komt de wereld vandaan? en Wie ben jij?); ze komen volop aan bod in deze eigentijdse raamvertelling.

In haar ‘andere wereld’ komt Sofie oog in oog te staan met onder andere Socrates die zijn gifbeker leeg drinkt. Ze ziet middeleeuwse kathedralen in hun volle glorie verrijzen en is getuige van het schilderen van de Mona Lisa door Leonardo Da Vinci. Tijdens een van haar reizen ontmoet ze Shakespeare, die hard werkt aan zijn toneelstukken.

Trailer van De Wereld van Sofie
Overige informatie

Lengte film: 105 minuten
Taal: Noors
Ondertiteling: Nederlands

Let op: Vanwege de dikte van de DVD kan deze enkel in een pakker verzonden worden.


Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review