Wild Horse Redemption, the

Het verhaal van gevangenen die wilde paarden temmen. Of is het andersom?

Wild Horse Redemption, the
7.99 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode02.218
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
OP = Op; nog 3
The Wild Horse Redemption

Drie keer per jaar worden sommige van de meer dan 30.000 wilde mustang paarden in het Zuidwesten van Amerika bijeengedreven. Sommige van deze ongetemde paarden worden naar een gevangenis aan de voet van de Rocky Mountains in Colorado gebracht. Daar doen zij mee aan een speciaal programma voor gevangenen, een innovatief en uiterst succesvol initiatief bedoeld om zowel paarden als criminelen te rehabiliteren.

Onder leiding van professionele trainers worden 40 gevangenen elk 3 maanden met een paard samengebracht om de paarden te trainen. De training is zwaar en moeilijk en vraagt van zowel de gevangene als het paard veel geduld en begrip. Vooruitgang van de gevangenen met hun paarden hangt af van hun bekwaamheid om geduld en vastberadenheid op te brengen, maar interessant genoeg is het juist doordat de gevangenen zichzelf in de wilde paarden herkennen ze hun eigen levens beter begrijpen.

The Wild Horse Redemption (2007) is een boeiende en aangrijpende documentaire, prachtig gefilmd in het landschap van de Rocky Mountains, vol spanning, gevaar, maar ook diepe emoties. De meest aangrijpende momenten leggen de intimiteit tussen de paarden en de mannen vast tijdens de trainingen waar ze beiden ongelooflijke veranderingen ondergaan.

Deze inspiratiefilm is een intieme, inspirerende en hartverwarmende reis naar vrijheid, discipline en verlossing.


Trailer The wild horse Redemption
Overige informatie

Lengte: 91 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Trailer: Niet beschikbaar

De film 'Among Horses and Men' belicht hetzelfde thema als deze film, maar wij hebben na review besloten die niet op te nemen. We vinden dat 'The Wild Horse Redemption' de verbinding tussen mens en paard en de ontwikkeling van beiden beter laat zien (ervaring versus uitleg met woorden).

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review