Salah, an African Toubab?

Tegen de cultuur in jouw pad volgen

Salah, an African Toubab?
6.99 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode02.209
5 ster(ren) met 1 review(s) Schrijf een review
OP = Op; nog 3
Salah, an African Toubab?

De inspiratiefilm Salah, an African Toubab? (2008) laat zien dat er uitzonderingen bestaan op het gangbare idee dat Afrikanen uiteindelijk allemaal naar Europa willen (waarbij de hele familie meebetaalt om energieke jongeren een kans te geven op een beter leven en betere verdiensten in Europa of de VS).

De uitzondering is de in Mali wonende Salah Salahina Sounfountera en nu nog toeristengids daar. Zijn ambitie is om in Mali een bedrijf op te bouwen. Maar door zijn afwijkende opvattingen botst hij met de heersende normen en waarden in zijn land. Hij is fel gekant tegen vaste tradities waarin mensen afhankelijk kunnen zijn van anderen, zonder in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Salah wordt door zijn vrouw, zijn vrienden en zijn familie gezien als een toubab, een man met het gedrag en het karakter van een blanke. Om niet buiten de groep te vallen, moet hij zich conformeren aan de heersende opvattingen, maar dat doet hij niet van harte.


Trailer van Salah, an African Toubab?
Een integer en boeiend portret - Movie 2 Movie

Een intiem portret van een jongeman die met zijn identiteit worstelt - De Singel


Overige informatie

Lengte: 70 minuten
Taal: Fula, Bambara, Frans, Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels

Reviews

Aantal reviews: 1
Gemiddelde beoordeling: review.stars Schrijf een review
29-01-2014
Geen enkel excuus staat je droom in de weg!
Een afrikaan die een 'blanke' mentaliteit heeft wordt in de film gezegd over Salah.... d.w.z. hard werken om je droom te verwezenlijken. Nou of dat persé een blanke mentaliteit is weet ik niet. Maar deze film inspireert mij om tegen alle indoctrinaties en cultuur in mijn droom te leven! Geen excuus meer om in te leveren op mijn geluk!