Himalaya - L'Enfance d'un chef

De oorsprong van natuurlijk leiderschap

Himalaya - L'Enfance d'un chef
8.99 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode02.211
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
OP = Op; nog 1
Himalaya - L'Enfance d'un chef

Met een adembenemend landschap als achtergrond vertelt Himalaya - L'Enfance d'un chef een meeslepend verhaal over de bewoners van een bergdorp, die een nieuwe leider moeten kiezen en van een concurrentiestrijd tussen een koppige jongeman en een trotse dorpsoudste.  

Karma keert terug van een lange reis met slecht nieuws: zijn reisgenoot, de zoon van stamhoofd Tinle, heeft onderweg een ongeluk gehad. Hij is dood. Er ontstaat verdeeldheid over wie de jaarlijkse zoutkaravaan over de gevaarlijke bergpassen van de Himalayas moet gaan leiden om zo het dorp voor de dreigende honger en ontberingen te behoeden. De jonge, sterke Karma werpt zichzelf op als nieuwe leider. Tinle is kapot van verdriet en geeft Karma de schuld van zijn zoons dood. Als straf weigert hij Karma de leiding te geven van de volgende expeditie. Karma legt zich hier niet bij neer en vertrekt toch. Karma kiest een andere weg dan het oude, maar ervaren voormalig dorpshoofd neemt. Onderweg blijkt dat niet alleen kracht, maar ook inzicht nodig zijn om de tocht te volbrengen.

Regisseur Eric Valli kent het Dolpogebied in Nepal, vlakbij de grens met Tibet, al vele jaren. Hij leerde de taal en sloot er vele vriendschappen, o.a. met het dorpshoofd dat de rol van Tinle speelt. Onder barre omstandigheden werd driekwart jaar gefilmd op 5000 meter hoogte. Naast een spannend verhaal is Himalaya (in NL 2011; oorsponkelijk uitgebracht in 2009) ook een historisch document dat het leven in deze streek vastlegt voor het in deze vorm verdwijnt.


Trailer van Himalaya - L'Enfance d'un chef
Overige informatie

Lengte dvd: 85 minuten
Taal: Tudu (Tibetaans)
Ondertiteling: Nederlands

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review