Butterfly Circus, The

Van beperkingen naar waardigheid en succes

Butterfly Circus, The
10.99 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode02.207
5 ster(ren) met 2 review(s) Schrijf een review
The Butterfly Circus

De korte inspiratiefilm The Butterfly Circus (2010) neemt je mee naar de tijd van de grote depressie in de jaren dertig in de Verenigde Staten. Men kon slechts afleiding vinden bij het circus waar tevens bijzondere mensen ten toon gesteld werden. Eén van hen is Will - De Man Zonder Ledematen (Nick Vujicic). Zijn leven verandert als Mendez, de directeur van The Butterfly Circus hem begroet.

Will verlaat stiekem zijn plek en sluit zich aan bij de groep van Mendez. Dan gebeurt er iets waardoor Will zijn houding drastisch verandert. Hierdoor wordt hij een volwaardig lid van het team en inspiratiebron voor anderen.


Trailer van The Butterfly Circus
Overige informatie

Lengte: 23 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits, Italiaans en Spaans.
De ondertiteling is de eerste 3 minuten waarin weinig wordt gesproken niet synchroon; daarna is het gewoon goed. Uit ervaring blijkt dat de meeste mensen deze kleine hapering niet opmerken.

De film heeft wereldwijd zeker 35 awards gekregen.

Reviews

Aantal reviews: 2
Gemiddelde beoordeling: review.stars
Schrijf een review
28-01-2012
Mooie metafoor voor verandering
Dit is een film die ik al tientallen malen mocht zien. Elke keer zie ik meer dat me raakt. De taal waarin de film speelt is LIEFDE. Veel symboliek. Het gaat over talenten en dat iedereen van ons die in zich heeft. Inspirerend door de rol van Nick Vujivic die als 'no-limbs-man' een beeld oproept dat er soms een situatie kan zijn waarin je geen hoop meer hebt of dat bepaalde dingen niet meer mogelijk zijn. Juist in deze film worden mensen gewaardeerd om wat ze WEL kunnen en waartoe ze vanuit hun hart in staat zijn. Door de duur van de film (20 minuten) is deze uitstekend geschikt om zonder inleiding te laten zien in empowerment-trainingen of inspiratiebijeenkomsten. Heb hier in uiteenlopende settingen goede ervaringen mee. Wil er graag werk van maken om het Butterfly Circus als levende metafoor in te zetten in de empowerment van kwetsbare groepen in Nederland.
01-06-2012
Knap gemaakt
Deze film heeft alles, Er kan absoluut niets uit weggelaten worden. Ik zelf en vele kennissen hebben deze film gezien en zijn er enthousiast over geworden.

Als je deze film gezien hebt is het glas voortaan halfvol. Je gaat anders naar jou (of van anderen) handicaps of beperkingen kijken. Knap gemaakt en omdat hij zo kort is vertoon je hem makkelijk. Veel mensen hebben weinig tijd.