Beautiful Mind, A

De wereld zien op een manier die niemand kan voorstellen

Beautiful Mind, A
7.99 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode02.201
3 ster(ren) met 1 review(s) Schrijf een review
A Beautiful mind

A Beautiful Mind (2001) is gedeeltelijk gebaseerd op de biografie over John Forbes Nash Jr. van Sylvia Nasar.

Wiskundig wonderkind en supergenie Nash ontdekt halverwege de jaren vijftig een revolutionaire economische theorie. Nash wordt onder anderen opgemerkt door een geheime overheidsorganisatie, die zijn wiskundige talent inschakelen om geheime codes van de communisten te ontcijferen. De toch al wat wereldvreemde Nash gaat langzaam kapot aan de druk en stress van het spionagewerk en de dreiging van de communisten.

Terwijl Nash opgevreten wordt door paranoia en schizofrenie, verzorgt zijn vrouw Alicia het kwetsbare gezin. Haar liefde en zorg lijken uiteindelijk het laatste houvast voor Nash.


Trailer van A Beautiful mind
Overige informatie

Lengte: 135 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Extra's: Opmerkingen van de regisseur en scriptschrijver

A Beautiful Mind is door Amerikaanse filmrecensenten uitgeroepen tot beste film van 2001 tijdens de jaarlijkse 'Critics Choice Awards'. De film won 4 Oscars: voor Beste Regie, Beste Vrouwelijk Bijrol, Beste Bewerkte Scenario en Beste Film.

Reviews

Aantal reviews: 1
Gemiddelde beoordeling: review.stars
Schrijf een review
28-01-2012
Werkelijkheid
A Beautiful Mind geeft een prachtig perspectief op hoe verschillend een ieder zijn werkelijkheid kan beleven. En de bemoediging dat je met veel moed je eigen werkelijkheid hanteerbaar kunt houden voor jezelf. Ontroerende film!