Young @ Heart

Documentaire over geinspireerd oud worden in een uniek koor

Young @ Heart
14.99 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode02.303
5 ster(ren) met 1 review(s) Schrijf een review
OP = Op; nog 2
Young@Heart

Young@Heart (2008) is een hartverwarmende en verrassende film over een koor dat Jimi Hendrix, Sonic Youth, Nirvana, maar ook James Brown, de Pointer Sisters en Coldplay op zijn repertoire heeft staan. Bijzonderheidje: de gemiddelde leeftijd van de club is 80! Speelt het leven van ouderen zich normaliter rond eenzaamheid, kwalen of ziekte af; deze groep mensen leeft voor rock, punk en funk.

Regisseur Stephen Walker schetst in deze indrukwekkende en ontroerende documentaire de repetities van het koor en van zijn leden, maar ook volgt hij hen daarbuiten.

Het koor is net terug van optredens in Europa en is bezig een nieuw show voor te bereiden. De repetities lopen niet van een leien dakje; naast gezondheidskwalen is het geheugen van sommige leden niet meer helemaal up-to-date. Ondanks dat één van hen overleden is gaat de show door en wordt het een groot succes.

Young@Heart is met zijn prachtige hoofdrolspelers hartverwarmend en ontroerend en dè ultieme feelgood film!


Trailer van Young@Heart
Overige informatie

Lengte: 103 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands en Frans


Reviews

Aantal reviews: 1
Gemiddelde beoordeling: review.stars
Schrijf een review
28-01-2012
Zo jong wil ik ook wel oud worden
Young@Heart is één groot feest! Ik word vrolijk van de deelnemers aan dit koor. Prachtig om te zien hoe ze elk vooroordeel over 'ouderdom komt met gebreken' onderuit schoppen. Zo jong wil ik zeker oud worden! Een prachtige film om kado te doen.