Mahabharata, the

Helden epos over goed & kwaad en de illusie van het alles

Mahabharata, the
Uit de roulatie
Artikelcode02.216
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Uit de roulatie
The Mahabharata

The Mahabharata is een verfilming van het gelijknamige, eeuwenoude religieuze en filosofische epos (geschreven in het Sanskriet) uit India. Samen met de Ramayana vormt het een belangrijke culturele hoeksteen van het hindoeïsme. Voor zover bekend is het de meest omvangrijke oude literaire schat die de mensheid ooit heeft voortgebracht.

The Mahabharata (1988) vertelt het verhaal van de strijd tussen twee takken van een Indiase familie. Aan de ene kant de oudere tak, de Kauravas (vertegenwoordigers van de slechte kant) en aan de andere kant de Pandavas (de goede kant vertegenwoordigend). Zij strijden om de troon van Hastinapura, het koninkrijk van de Kuru clan.

In zijn reikwijdte is The Mahabharata meer dan een verhaal over koningen en prinsen, heiligen en wijzen, demonen en goden. Met zijn grote filosofische diepgang en rede reikwijdte vormt The Mahabharata als het ware de literaire belichaming van zowel Groot India (= Mahabharata) als van haar rijke spirituele traditie.


Clip van The Mahabharata
Overige informatie

Lengte: 311 minuten (disc 1; originele versie) en 164 minuten (disc 2; film en extra's)
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Extra's: The making of the Mahabharata

Het originele toneelstuk van Peter Brook van 1985 was 9 uur lang en is de gehele wereld overgegaan gedurende 4 jaar. In 1989 werd het ingekort tot ongeveer 6 uren voor de televisie. Vervolgens is het verder ingekort tot 3 uren. Peter Brook, Jean-Claude Carrière en Marie-Hélène Estienne hebben 8 jaar aan het script gewerkt. De casting is met opzet internationaal gekozen  om te laten zien dat het Indiase verhaal het verhaal van de mensheid is.

We hebben nog enkele exemplaren van deze dvd want de uitgever heeft besloten om geen nieuwe oplage te maken; dus Op = Op.

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review