14 Kilómetros

14 Kilómetros
Uit de roulatie
Artikelcode02.001
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Uit de roulatie
14 Kilómetros

14 Kilometer is de korte afstand tussen Noord Afrika en Spanje Europa. Voor immigranten echter een ongelovelijke lange reis.

De inspiratiefilm 14 Kilómetros (2007) reconstrueert de reis van drie jonge Afrikaanse migranten die hun thuisland achterlaten om in Europa een beter leven te zoeken. De haast dagelijkse tv-beelden van uitgeputte Afrikanen die na een lange tocht in gammele bootjes aanspoelen op de Europese, krijgen in deze indrukwekkende film een gezicht en een verhaal.

Het mooie Malinese tienermeisje Violetta wil koste wat het kost ontsnappen aan een gearrangeerd huwelijk met een veel oudere man. In buurland Niger kunnen de twee broers Buba en Mukela met moeite de eindjes aan elkaar knopen. Buba, de jongste van het tweetal, is een getalenteerd voetballer en wil zijn geluk gaan beproeven bij een professionele Europese voetbalclub. Zoals vele Afrikanen maken ze de hartverscheurende keuze om vrienden, familie en thuisland achter te laten. Het drietal vat een lange, gevaarlijke tocht aan waarbij ze alles op alles zetten om de laatste 14 kilometers, die Afrika van Spanje scheiden, over te steken. Ervan overtuigd dat in het westen 'niemand van de honger sterft', leveren ze zich over aan corrupte ambtenaren en mensenhandelaren.


Trailer van 14 KilómetrosHonest in its portrayal of physical and psychological stress and in its refusal to craft a well-rounded plot from real-life horrors - Variety

14 Kilómetros is een toegankelijke film met een schijnbaar happy end - Filmmagie


Overige informatie

Lengte: 95 minuten
Taal: Arabisch en Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Frans


Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review