Kings of Pastry

De weg naar perfect gebak is met vallen en opstaan

Kings of Pastry
€ 14.99 12.99 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode02.503
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Op = Op; nog 6
Kings of Pastry

Kings of Pastry (2011) is een recept voor hoogspanning, drama en teleurstelling in de keuken van de beste Franse patisseriechefs ter wereld. Alleen de allerbesten worden bekroond met de zeer prestigieuze prijs Meilleurs Ouvriers de France.

Hoe verdien je de prestigieuze prijs voor de meest bekwame patisserie chef-kok van Frankrijk? Om de drie jaar mogen zestien chef-koks in Frankrijk gedurende drie dagen hun buitengewone vakbekwaamheid tonen aan een gerespecteerde jury tijdens de zogeheten Meilleurs Ouvriers de France (MOF)-competitie. Deze jury bepaalt wie de felbegeerde blauw, wit en rood gestreepte kraag op de koksjas wint. Een prijs voor het leven, die niet alleen een droom maar ook een obsessie is - qua prestige vergelijkbaar met de Nobelprijs.

Zenuwslopende competitie...
D.A. Pennebaker en Chris Hegedus filmden voor Kings of Pastry exclusief een aantal meesterbakkers in wording tijdens de voorbereidingen, gedurende de zenuwslopende competitie en ook bij de (voor sommigen pijnlijke) uitslag. We volgen het verzinnen, voorbereiden, rollen, snijden, mengen en maken van de ‘beeldhouwwerken’ van fijne chocolade en suiker, gebakjes, bonbons en andere lekkernijen. De jury is uiterst nauwgezet en meedogenloos. Alleen de beste van de beste wordt bekroond met de door president Nicolas Sarkozy uitgereikte prijs.


Trailer van Kings of Pastry
Overige informatie

Lengte: 84 minuten
Taal: Engels met Frans
Ondertiteling: NederlandsReviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review