Human Scale, The

Leven in de stad !

Human Scale, The
€ 19.99 15.99 *Prijzen zijn inclusief btw
Uitgever Cinemadelicatessen
Artikelcode02.212
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
OP = Op; nog 4
The Human Scale

De inspiratiefilm The Human Scale (2012) stelt vragen over onze veronderstellingen over moderniteit en verkent van wat er gebeurt als we mensen in het midden van onze vergelijkingen zetten.

Op dit moment leeft 50% van de wereldbevolking al in stedelijke gebieden. In 2050 zal dit percentage gestegen zijn naar 80%. Het leven in een megastad is zowel intrigerend als problematisch. Vanwege deze levenswijze kampen we op dit moment al met zaken als brandstofschaarste, klimaatverandering, eenzaamheid en ernstige gezondheidsproblemen. Maar waarom?

De Deense architect en hoogleraar Jan Gehl bestudeerde 40 jaar lang het menselijk gedrag in steden. Zijn startpunt was interesse meer in mensen dan in gebouwen, in wat hij 'Het Leven tussen De Gebouwen' noemde. Wat maakt dat het bestaat? Wanneer is het vernietigd? Hoe kan het teruggebracht worden? Deze vragen riepen andere op, als: hoe mensen de straten gebruiken, hoe ze lopen, rusten, ontmoeten, interacteren etc. Jan Gehl gebruikt ook statistieken maar de vragen die hij stelt zijn anders. Bijvoorbeeld: Hoeveel van de straat mag gebruikt worden door de verschillende gebruikers en Levert de straat wel voldoende op voor haar gebruikers?  

Hij documenteerde hoe moderne steden menselijke interactie afstoten en is van mening dat we bij het bouwen van steden rekening zouden moeten houden met inbegrip, interactie en intimiteit. Volgens hem kunnen we steden dan zó bouwen, dat ze mensen juist met elkaar verbinden.

Gehls ideeën inspireerde de ontwikkeling van wandelstraten, het aanleggen en verbeteren van fietspaden en het herorganiseren van parken, pleinen en andere publieke gebieden, zowel in Kopenhagen als in vele andere steden in het noorden. Wereldwijd worden steden als Melbourne, Dhaka, New York, Chongqing en Christchurch nu geïnspireerd door Gehls werk en de ontwikkelingen in Kopenhagen.


Trailer van The Human Scale
Overige informatie

Lengte:          83 minuten
Taal:              Engels
Ondertiteling:  Nederlands

Deze film heeft inmiddels vier Awards gewonnen.


Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review

Productkenmerken

Merken Cinemadelicatessen