Iron Lady, the

Van Macht naar Zacht

Iron Lady, the
7.99 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode01.212
4 ster(ren) met 1 review(s) Schrijf een review
Iron Lady, the

Meryl Streep won op 26 februari de Oscar voor beste actrice in The Iron Lady!
De inspiratiefilm The Iron Lady (2011) vertelt het indrukwekkende verhaal van Margaret Thatcher, de eerste vrouwelijke Britse premier en de strijd die ze voerde om gehoord te worden in een wereld gedomineerd door mannen. Het gaat ook over macht en de prijs die ervoor betaald moet worden.

De film is een verrassend en intiem portret van een bijzondere en complexe vrouw, met een alles overstijgende prestatie van Meryl Streep.


Trailer van The Iron Lady
Overige informatie

Lengte: 100 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Extra's: Featurettes | Interview met Meryl Streep | Making of (40 min.)
Prijzen: BAFTA, een Golden Globe en een Oscar


Reviews

Aantal reviews: 1
Gemiddelde beoordeling: review.stars Schrijf een review
23-02-2014
Een bijzonder liefdesverhaal
De film laat drie dagen zien uit het leven van een erg oude vrouw, Margaret Thatcher, die een broze gezondheid heeft, ook geestelijk.

Ze leeft in een wereld waar geen scheiding meer is tussen verleden en heden. Daardoor kunnen we terugkijken naar haar verleden door haar eigen ogen. Het is geen documentaire. Het is de voorstelling van de makers geweest van hoe het zal hebben gevoeld dat zij afscheid moest nemen van haar macht en alle keuzes die ze daarbij gemaakt heeft. En wat het haar gekost heeft.

De hoofdrol wordt vertolkt door Meryl Streep en zij zet een krachtige persoonlijkheid neer, Margaret Thatcher die vooral gelooft in het denkwerk en het doen, dan in het hart en voelen. En toch is de liefde voor haar man Denis, haar gezin en haar land door alles heen voelbaar op haar eigen unieke wijze.

Het gaat over leiderschap, macht, liefde, verantwoordelijkheidsplicht, ouder worden, verlies, rouwen en loslaten.