Megane

Absurd, komisch en Zen

Megane
11.99 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode01.018
5 ster(ren) met 1 review(s) Schrijf een review
OP = Op; nog 1
Megane

Op een mooie lentedag arriveert Taeko, een gestresste professor uit Tokyo, op een eiland in het zuiden van Japan voor een vakantie. Ze sleept een enorme koffer achter zich aan. Op dit bijzondere eiland verwacht Taeko met rust gelaten te worden.

Ze is dan ook niet blij wanneer de onbezorgde Sakura de vrijheid neemt haar kamer binnen te komen om haar te wekken. Ze is er ook niet van gecharmeerd om elke maaltijd aan tafel te schuiven bij Yuji, Sakura en Haruna, een biologielerares aan de lokale school. En wanneer Taeko navraag doet naar bezienswaardigheden in de omgeving, wordt ze aangekeken alsof ze van een andere planeet komt. De eilandbewoners besluiten haar een mooie les in ont-haasten te leren.

De inspiratiefilm Megane (2007) is een absurd-komische film waarin genieten en ontspannen centraal staan.


Trailer van Megane
Megane is een film als een droom. Het prachtige camerawerk, de schitterende locatie en de vlekkeloze aankleding zorgen beslist voor innerlijke rust.’ De Volkskrant


Overige informatie

Lengte: 107 minuten
Taal: Japans
Ondertiteling: Nederlands


Reviews

Aantal reviews: 1
Gemiddelde beoordeling: review.stars
Schrijf een review
28-01-2012
Doen vanuit Zijn
Megane is een bijzondere Japanse film over de essentie van het Zijn. Waarin ik mij herkende was de strijd met het Ego die vooral wil Doen in plaats van Zijn. Het effect van de film was voor mij innerlijke rust en mijn Zijn ervaren.