Giver, The (EN)

Tegen zo'n eigen kracht is geen kruid gewassen

Giver, The (EN)
12.49 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode03.408
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
The Giver

The Giver (2014) vertelt het verhaal van een ogenschijnlijk perfecte wereld na De Ruine. Iedereen is blij maar leeft zonder herinneringen en volgt de voorschriften die zijn vastgesteld door de Overste Oudsten en de Oudsten. Het is een schijnbaar perfecte gemeenschap, zonder oorlog, pijn, lijden, verschillen of keuzes.

Wanneer Jonas 12 jaar oud is wordt hij uitgekozen als de "ontvanger van herinneringen" voor de gemeenschap. Een oudere man moet hem leren over de werkelijke pijn en plezier van de "echte" wereld. Jonas leert over de periode voor De Ruine met pijn, verdriet en oorlog, maar ook over de schoonheid van de natuur, andere culturen en lief hebben. Hij beseft dan ook al snel dat zijn gemeenschap niet echt is. Geconfronteerd met deze realiteit staat hij voor moeilijke keuzes over zijn eigen leven en zijn toekomst.

Wanneer hij ontdekt dat de baby Gabriel die hij als een broer liefheeft zal worden geëlimineerd, besluit hij zijn samenleving te wijzigen, maar de Overste Oudsten zal alles doen om hem te stoppen.


Trailer van The Giver
Overige informatie

Lengte: 97 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: niet (het is goed te volgen zonder; film is in NL niet meer beschikbaar)


Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review