Verzend- & Betaalwijzen

Kies zelf de Verzendmogelijkheid

LET OP:  In de bestelprocedure moet je zelf kiezen uit de verschillende verzendmogelijkheden en verzendkosten. Rekening houdend met hoeveel dvd's je bestelt en met welke koeriersdienst jij je bestelling wilt laten bezorgen. Doe je dit niet dan wordt je bestelling verstuurd volgens de eerste optie die aangevinkt staat en dat is Pakket met PostNL à € 8,99.

Ben je niet in de gelegenheid jouw pakket thuis of op het werk in ontvangst te nemen? Dan kun je het pakket afhalen bij een DPD Pick-up Point of een DHL Service Point (sommigen zijn ook s’ avonds en in het weekend open).
Je betaalt slechts éénmaal verzendkosten ongeacht het aantal dvd's dat je bestelt. We doen ons uiterste best jouw bestelling zo snel mogelijk te versturen, maar in ieder geval binnen twee werkdagen. Wij hebben geen invloed op de snelheid van bezorging door de koeriersdienst c.q. PostNL.

Brievenbuspost bestelling van maximaal 2 dvd's
Wij versturen een bestelling van maximaal 2 dvd's in envelop met standaard brievenbuspost van PostNL.
Mocht je een track&trace willen, kies dan voor de mogelijkheid om met DPD of DHL te versturen, dit is het Brievenbuspakket.

Pakket verzending bij bestelling vanaf 3 dvd's
We versturen onze pakketten met DPD en DHL omdat zij een goede prijs-kwaliteit verhouding hebben en zorgvuldig met persoonsgegevens omgaan.
DPD: jouw pakket kunnen wij afgeven van dinsdag t/m vrijdag (wordt thuis bezorgd of kan worden opgehaald bij een Pick Up point bij jou in de buurt) en wordt binnen 48 uur bezorgd.
DHL: Parcel jouw pakket kunnen wij afgeven van maandag t/m vrijdag (wordt thuis bezorgd of kan worden opgehaald bij een DHL Parcel service punt bij jou in de buurt) en wordt de volgende dag bezorgd.
Wij vinden PostNL duur, omdat we verplicht zijn de 21% btw door te berekenen naar de klant, terwijl PostNL zelf een 0% btw tarief heeft. Echter, mocht jouw voorkeur toch uitgaan naar PostNL, dan komen we je graag tegemoet. Jouw pakket kunnen we bij PostNL afgeven van maandag t/m vrijdag (alleen thuisbezorging).

Er zit prijsverschil in de verschillende koeriersdiensten, kies je eigen voorkeur uit de opties.

Wij doen er alles aan om zorgvuldig met je bestelling om te gaan, helaas hebben wij geen invloed en/of controle over de uitvoering van de bezorging door de bezorgdiensten en de toegankelijkheid van het bezorgadres.. Woon je op een adres wat moeilijk vindbaar is, kies dan zelf voor de Afhaal optie bij een Pick Up Point of Service Punt van de koeriersdienst. Het is goedkoper en je weet zeker dat je pakket afgeleverd wordt en geen vertraging oploopt.
In principe word je bestelling zo snel mogelijk verstuurd, maar in ieder geval binnen twee werkdagen.

Verzendkosten vanaf € 4,25
Soms verwachten mensen dat verzendkosten gratis moeten zijn want er zijn zoveel grote bedrijven met een webwinkel die dat doen. Echter in de praktijk worden de portokosten een steeds grotere kostenpost en blijkt het niet meer realistisch om dit te handhaven. De door ons gerekende verzendkosten zijn een bijdrage in de totale kosten van verzending t.w. verpakkingsmateriaal, de postzegel, de tijdsinvestering die nodig is om de bestelling in te pakken en af te leveren bij de brievenbus dan wel koeriersdienst en de adminnistratiekosten waaronder de 21% BTW afdracht.
Door afnemende brievenpost en toenemende pakketpost zijn de portokosten in de afgelopen jaren sterk verhoogd. Deze verhoging is zichtbaar door de jaarlijkse prijsverhogingen van de postzegel. Echter er is ook een onzichtbare prijsverhoging doorgevoerd door PostNL en koeriersdiensten, namelijk het verlagen van de maximale hoogte van een envelop met 2 milimeter. Hierdoor kunnen wij helaas niet meer het aantal van 3 of 4 dvd's in één envelop verzenden als brievenbuspost. Dit betekent dat we vanaf 3 dvd's je bestelling moeten versturen als pakket. Zoals eerder geschreven voeren we een Eerlijke-Prijs Policy, wat betekent dat we de dvd's graag scherp geprijsd houden en realistische verzendkosten rekenen.
Voor het buitenland geldt sinds 1 Januari 2020 dat goederen die verstuurd worden in een envelop, aangemerkt worden als een pakket. Dit betekent dat de brievenbuspost met 1 of 2 dvd's alleen met een brievnbuspakket verstuurd kan worden naar het buitenland. De verzendkosten hiervoor hebben we hierop aangepast; vanaf € 6,75 inclusief 21% btw.
Vanaf een bestelling van € 30,- krijg je automatisch € 3,50 korting op de verzendkosten.


Betaalmogelijkheden

Hieronder kun je in detail lezen hoe de verschillende betaalmogelijkheden werken.

iDEAL is een gezamenlijk initiatief van ABNAMRO, ASN Bank, Fortis, Friesland Bank, ING Bank, Rabobank, SNS Regio Bank en Triodos Bank. Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen.

U rekent direct af in uw vertrouwde beveiligde internet betaalomgeving van uw eigen bank. Tijdens de betaling wordt de verbinding tussen u en InspiratieFilms beveiligd. Met behulp van SSL worden de transactiegegevens automatisch versleuteld over internet verstuurd. U herkent een veilige SSL-verbinding aan het "slotje" in de onderste statusbalk van uw browser.

Hoe werkt iDEAL?
 • U plaatst een bestelling en bij de methode van betalen kiest u voor iDEAL.
 • Na het invullen van adresgegevens en bevestiging, klikt u op de betaalknop en selecteert u uw bank.
 • Klik dan op 'Bestellen' en accepteer de Algemene Voorwaarden, vervolgens wordt u doorgeleid naar uw eigen bank waar de betaalopdracht voor u klaar staat.
 • U wordt door uw bank gevraagd een aantal gegevens in te vullen en u autoriseert de betaling.
 • Het bedrag wordt direct van uw betaalrekening afgeschreven en InspiratieFilms.nl wordt geïnformeerd dat de bestelling is betaald.
 • InspiratieFilms.nl gaat uw bestelling verzenden.


VooruitBetaling
Vooruit betalen betekent dat u, na het invoeren van uw bestelling, eerst het orderbedrag zelf overmaakt op NL82 TRIO 0391 1624 11 van Inspired People Work (InspiratieFilms.nl is een handelsnaam van deze BV) volgens de specificaties die staan op de orderbevestiging. Het overboeken kan het snelst met internetbankieren van uw bank.  
 • Betaling per bank is veilig en brengt geen extra kosten met zich mee.
 • Vermeld bij het overmaken het bestelnummer uit uw orderbevestiging.

Indien bij vooruitbetalen de betaling binnen 5 dagen nog niet is bijgeschreven, beschouwen wij de bestelling als geannuleerd en zal worden teruggeplaatst in de webshop. Uiteraard krijgt u daarvoor nog een herinneringsmail.


U kunt met uw creditcard alleen via PayPal bij ons betalen. Paypal is een online betaalservice waarmee u artikelen in online winkels kunt betalen. U kunt met deze service uw creditkaart gebruiken zonder een account aan te hoeven maken. Door deze betaalwijze te gebruiken gaat u automatisch akkoord met de voorwaarden van PayPal.

Hoe werkt Paypal?
 • U plaatst een bestelling en bij de methode van betalen kiest u voor PayPal.
 • Na het invullen van adresgegevens en bevestiging, klikt u op de betaalknop en gaat u naar de beschermde Paypal omgeving.
 • U wordt daar gevraagd een aantal gegevens in te vullen en u autoriseert de betaling.
 • Het bedrag wordt van uw creditkaart afgeschreven.
 • Wij controleren of de betaling succesvol is verlopen en zo ja, dan gaan we uw bestelling verzenden.