InspiratieFilms.nl

My name is Khan

Waarom iemand met Asperger het wel kan

My name is Khan
12.99 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode02.218
5 ster(ren) met 2 review(s) Schrijf een review
OP = Op; nog 1
My name is Khan

Rizvan Khan is een eerzame moslim die lijdt aan het Aspergersyndroom. Na de dood van zijn moeder verhuist hij vanuit Mumbai, India naar de VS. Hij komt bij zijn broer te werken als verkoper en valt onvoorwaardelijk voor de mooie Hindoestaanse Mandira, een alleenstaande moeder die haar eigen dromen najaagt.

De gebeurtenissen van 11 september 2001 veranderen hun leven drastisch: zijn handicap en achternaam maken hem verdacht en plotseling wordt hij als terrorist beschouwd. Wanneer de zoon van Mandira de dood vindt, wordt Khan door Mandira op missie gestuurd om de president te spreken. Tijdens zijn bijzondere maar zware tocht wordt Rizavan als terrorist gevangen gezet en wordt na zij vrijlating een symbool van verzet, vrede en mededogen. Door zijn stoornis brengt hij daarnaast een ontnuchterende realiteit in het leven van een ieder die zijn pad kruist.

In My Name Is Khan (2010) spelen Bollywood-supersterren Shah Rukh Khan en Kajol Devgan de meest uitdagende rollen van hun carrière waardoor deze film internationale erkenning kreeg.


Trailer van My name is Khan
Overige informatie

Lengte: 165 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands

Reviews

Aantal reviews: 2
Gemiddelde beoordeling: sterren Schrijf een review
20-09-2020
Inspriratie
Een mooie en inspirerende film waarin verschillende doelen in voorkomen. Eindelijk een film waarin de kant van de moslims wordt laten zien. Petje af voor de auteurs, goed gespeeld.
20-09-2020
Gebruik in de klas
Ik gebruik deze film op school. Als themafilm over 'anders zijn' kan deze tellen. De leerlingen (14-15 jaar en bijna allemaal jongeren met autisme) worden door deze film geboeid. Het levert veel stof tot gesprek op, vooral omdat in de film het autisme van Khan fel overdreven wordt weergegeven. Met deze film probeer ik te verduidelijken hoe de wereld is veranderd na 9/11. Deze jongeren waren toen immers nog niet geboren.