Home     El Bulli - Cooking in progress
El Bulli - Cooking in progress

El Bulli - Cooking in progress


El Bulli - Cooking in progress




€ 0.00


Uit de roulatie



Artikelcode: 02.510

  • Productinformatie
  • Films die aansluiten bij deze film

El Bulli: Cooking in progress

Koken is kunst geworden bij het wereldberoemde Spaanse sterrenrestaurant El Bulli. Topkok Ferran Adrià is volgens velen de beste, meest vernieuwende en meest gestoorde chef ter wereld. Zijn stijl is avant-garde en experimenteel. Zijn motto luidt: “Creativiteit betekent: niet kopiëren”. De film onderzoekt wat deze instelling betekent voor hem en zijn team van koks. Zes maanden per jaar is zijn restaurant El Bulli gesloten en trekken hij en zijn personeel zich terug in Adrià's kooklaboratorium. Het restaurant is wereldwijd vermaard om zijn meer dan bijzondere bereidingswijze en gerechten.

Vanaf de zijlijn kijken we mee hoe er wordt geëxperimenteerd met structuur, met geluid, met kleur en uiteindelijk ook met smaak. Koken met vloeibare stikstof, waar het restaurant vooral om bekend staat, blijkt slechts een van de vele onconventionele bereidingsmethoden. Eigenaar Ferran Adrià proeft mee met alles wat in het smaaklaboratorium wordt ontworpen en ontpopt zich als een gematigde Gordon Ramsey. De ideeën voor experimentele gerechten als Parmesan Crystal en Vanishing Ravioli, blijken soms per toeval te ontstaan. Bij El Bulli gaat het erom dat je iets voelt, iets ervaart. In de woorden van topkok Adrià: "Hoe meer verwarring, hoe beter" .

De kook inspiratieratiefilm El Bulli: Cooking in Progress (2011) is nu in 2013 opnieuw uitgegeven in de IDFA serie.


Trailer van El Bulli - Cooking in progress


De registrerende vorm geeft (-) een goed tegenwicht aan de gastronomische overdaad. Geen ronkende beelden, geen superlatieven, geen bewieroking. Dat is al genoeg gebeurd in alle kooktijdschriften - de Filmkrant

Ferran Adrià is een gedreven avant-gardist die de kookkunst paart aan de schone kunsten - Trouw

De film brengt de surrealistische verzinsels van super-chefkok Ferran Adrià smaakvol in beeld - de Volkskrant

Echte foodies kunnen hun hart ophalen bij deze documentaire - Het Parool

Verplichte kost! - ELLE


Overige informatie

Lengte: 108 minuten
Taal: Catalaans
Ondertiteling: Nederlands

DEZE FILM IS UIT DE ROULATIE; DIT IS HET LAATSTE EXEMPLAAR.