Home     Bella Martha
Bella Martha

Bella Martha


Bella Martha


UIT DE ROULATIE11.99 
€ 8.99


Uit de roulatie


Artikelcode: 01.302

  • Productinformatie
  • Films die aansluiten bij deze film

Bella Martha

Martha is chef-kok van een trendy driesterren restaurant in Hamburg. Voor haar geen man, geen kind, geen hobby’s: ze is vrijgezel en leeft voor het koken. Een privé-leven heeft ze dan ook nauwelijks. Als een gast kritiek heeft op haar kundig gemaakte culinaire hoogstandjes, vat ze dat als een persoonlijke belediging op. Het kost haar werkgeefster Frida bij zulke gelegenheden de grootste moeite haar in toom te houden.

Het noodlot slaat toe als Martha’s zuster bij een auto-ongeluk om het leven komt. Haar negenjarige dochtertje Lina belandt daarbij lichtgewond in een Hamburgs ziekenhuis. De vader van het kind is een Italiaan, waarmee haar zus al jaren geen contact meer had. Martha neemt Lina in huis, maar ondanks het feit dat ze zich uitslooft in de keuken, wil Lina niet eten. Ze wil naar haar vader en Martha belooft de man op te sporen, ook al weet ze weinig meer dan dat hij Giuseppe heet.

Als Martha na een paar dagen terugkomt in het restaurant merkt ze tot haar schrik dat haar bazin een flamboyante Italiaanse hulpkok, Mario, heeft aangesteld. Ze kan in hem niets anders zien dan een rivaal die haar uit haar keuken wil werken en begint een stille strijd tegen hem: wie kan het beste Italiaans koken.

De verhouding tussen Martha en Mario verbetert pas als de laatste erin slaagt om Lina weer aan het eten te krijgen. Hij brengt letterlijk pasta en plezier in het leven van zowel Lina als Martha. De relatie tussen tante en nichtje blijft echter moeizaam, wat er niet beter op wordt als Martha Lina op een middag vergeet van school te halen. Als de opgespoorde Giuseppe overkomt om zijn dochtertje op te halen wordt het voor Martha tijd de zaken voor zichzelf op een rijtje te zetten.

De inspiratiefilm Bella Martha (2000) laat mensen zien die eten gebruiken om met elkaar te communiceren. Een warme film die je laat zien dat veranderen net zo bij het leven hoort als eten.


Trailer van Bella MarthaOverige informatie

Lengte:          107 minuten
Taal:              Duits
Ondertiteling:  Nederlands
Extra's:          'The making of'